keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Ohi on!

Äkkiä se kävi; viikko sitten vielä jännitettiin riittääkö filmi, toimivatko autot, saadaanko tarvittavat rekvisiitat ymsms... Nyt muutaman päivän säätämisen ja muutaman minuutin kuvaamisen jälkeen leffa on purkissa!

Viimeinen kuvauspäivä Sokos Hotel Ilveksen yökerhossa meni sekin varsin buenosti. Aikataulusta lipsuttiin alkupäivästä jonkin verran, mutta apulaisohjaajan johdolla saatiin kirittyä hyvin takaisin aikatauluun. Illalla oli aikaa ja filmiä jopa ekstrakuville! Ennakkotuotannon aikana ehkä eniten jännitetty uhka oli filmi; riittääkö 10 minuuttia pitkä filmi kaikille tarvittaville kuville ja mitäs sitten tehdään jos ei riitä? Vaikka budjetissa olisikin rahaa ostaa lisää filmiä, sen kehittämiseen pieni budjetti ei enää taivu. Mutta turha murhe oli tämä(kin), filkka riitti enemmän kuin hyvin. Jännitystä päivään toivat kuvaajan saamat ja jakamat sähköiskut, mutta tulipahan käyttöä ylimääräisille kumihanskoille.
Tiistain osalta jaetaan suuret kiitokset Ilveksen yökerholle ja ravintolapäällikkö Toni Andemille loistavasta yhteistyöstä sekä avustajille jaksamisesta!

Vaikka ennakkotuotanto ja kuvaukset ovat tältä erää ohi, blogi ei pääty tähän!
Filmi suuntaa maanantaina Helsinkiin kehitykseen ja vuodenvaihteen jälkeen sulkeutuu leikkaajien kera editin pimeyteen. Leikkaamisen lisäksi äänisuunnittelija työstää leffan ääniä ja musiikkia, ja graafikko suunnittelee printti- ja web-puolen visuaalista ilmettä. Blogi seuraa myös jälkituotannon etenemistä, joten pysykää kuulolla.

Kolmas kuvauspäivä lavastettiin Ilveksen yökerhoon.

Lavastuksessa työtä tuottivat jatkuvasti rypistyvät lakanat...

Sinisempi ilme baarille.

Ensimmäinen kuva oli dolly-ajo.

Kamerarigi nousee.

Kamerarigin pystytystä ja tarkkailua.

Äänimiehen perusduunia...?

Pirjo (Helena Rängman) ja Jari (Jose Viitala).

Videoassari on vähän väsynyt.

Kuvaaja valmistautuneena sähköiskuihin (tai yllättävään tiskivuoroon).

Päivän tarjoilut.

Viimeistä kuvaa settaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti